ONZE
PROJECTEN

Project

Oktober 2023

Op 2 oktober reisde Nicole en Monique af naar Dar es Salaam. Zij reisden vooruit om de vorige projecten te bezoeken. Zij zijn langs geweest bij Kituo Cha Baba Oreste, Green Pastures Orphanage, HOPAC en de Kontainerschool. Daarnaast zijn zij bij Changomoto langs gegaan om de bestelde kledinghaken op te halen.

Vanuit Dar es Salaam zijn zij samen met Kabora doorgereisd naar Giruama. Daar laat Kabora een guesthouse bouwen. In dit dorp is ook een school die opgeknapt moet worden. Zij hebben ter plaatse gekeken wat de mogelijkheden zijn om hier in 2024 een project te doen.

Project

Februari 2020

Op 6 februari reisde Nicole weer af naar Dar es Salaam om voorbereidingen te treffen voor onze komst. Ons team bestond dit jaar naast Nicole, Monique en Branko uit David Jas (cliënt van Pameijer) en Wilco den Otter (fotograaf en ervaring met projecten in Zuid Afrika).

Op 13 februari vloog iedereen in en kon het eerste weekend wennen aan het land en de temperatuur. Want warm was het weer, gemiddeld 32 gr.

Project

Februari 2019

In februari zijn we met onze Stichting naar Dar es Salaam gegaan. Daar hebben we de volgende activiteiten verricht:
Workshops knuffels en tassen maken gegeven aan kinderen uit SalaSala, bij Green Pastures Orphanage en Kituo Baba Oreste. Slaapzalen en gangen geverfd bij Green pastures Orphanage. Ondersteuning verleend aan en adviezen gegeven aan Kituo Baba Oreste over hoe te handelen met meervoudig gehandicapte kinderen.

Ook hebben we vanuit Nederland veel kleding, speelgoed en voeding meegenomen om ter plaatse te verdelen.

Project

Februari 2018

In februari 2018 is Nicole naar Dar es Salaam afgereisd. Daar heeft zij de kinderen bezocht die in 2015 de workshops hebben gevolgd. Zij wilde zien of deze workshops nog steeds effect sorteren. Zij heeft hier ook verdiepingsmodules gegeven. Daarnaast heeft zij een kindertehuis bezocht en ondersteunende afspraken gemaakt. Veel spullen zijn ook weer die kant op gegaan zoals kleding en speelgoed.

Project

Zomer 2015

In mei en juni 2015 hebben Nicole en Branko 2 maanden door Tanzania gereisd. De eerste maand in het noorden waar zij in Marangu kennis maakten met Mokicco, Mount Kilimanjaru Children Care Organisation. Deze organisatie, onder leiding van Carl-Erik en Overa Sahlberg, zorgt ervoor dat kinderen die om wat voor een reden geen huis meer hebben in family homes geplaatst worden. Daar worden zij liefdevol opgevangen en krijgen de mogelijkheid om naar school te gaan.
Ga naar de inhoud