ONZE
GESCHIEDENIS

Het bestuur bestaat uit een aantal bevlogen professionals die kinderen wereldwijd handvatten biedt op een betere toekomst. Deze gedachte is bij Nicole en Branko ontstaan in 2015 na een reis van twee maanden door Tanzania. Het vrijwilligerswerk en de trainingen die gegeven zijn in Dar es Salaam hebben een grote indruk achter gelaten.

In februari 2018 is Nicole teruggegaan om te zien wat er van de trainingen was blijven hangen. Zij was aangenaam verrast door de impact die het eerdere bezoek had gehad. De overtuiging dat we hier meer mee moesten doen was geboren.

Terug op haar werk in de zorg vertelde zij haar ervaringen aan Monique. Die werd direct enthousiast en bood aan een volgende reis mee te gaan om ook haar expertise en ervaring te delen. Een cliënt met een beperking die dit verhaal hoorde zei toen dat zij ook wel mee wilde. Dit zette Nicole en Monique aan het denken: kunnen we mensen met een beperking vanuit Nederland als trainer meenemen naar Tanzania? Hoe mooi zou het zijn als dit idee zou werken. Maar als je het doet moet je het ook goed doen.

En zo werd in september 2018 via de notaris Stichting Yourright Foundation opgericht. Een Stichting die mensen met een beperking in staat stelt om als trainer onder deskundige begeleiding bij te dragen aan onze projecten. Als trainer benutten zij hun vaardigheden, die zij in Nederland hebben opgedaan, om kinderen wereldwijd een voorsprong te geven op het gebied van zelfredzaamheid.

Deze kinderen zien deze trainers als voorbeeld waardoor deze trainers meer zelfvertrouwen krijgen en boven zichzelf uitstijgen. Op deze manier maken wij de wereld een beetje mooier voor hen die dat zelf niet kunnen.

Ga naar de inhoud