Mokicco Nieuws

Berichten van Mokicco plaatsen wij hier om je op de hoogte te houden van hun ontwikkelingen.

Hartelijk dank vrienden voor alle geschenken en voorbeden die MOKICCO in de maand februari heeft ontvangen. Het was geweldig om te zien hoe goed het werkte voor de kinderen thuis en op school. Er zijn wat koortsen, verkoudheidjes en kleine zorgen geweest, maar over het algemeen is alles goed verlopen.

Zoals ik in eerdere brieven schreef, is het doel van MOKICCO nu om voor de kinderen te zorgen die al in MOKICCO zijn, maar bij urgente situaties moeten we proberen te helpen. In de maand februari moesten we twee meisjes helpen, Azra Shoo, 9 jaar oud, en Highlight, 3 jaar oud. Hun moeder is gehandicapt. Ze heeft maar één arm. Ze kan de twee kinderen niet helpen en de vader van de kinderen is onbekend. De grootmoeder die voor de twee kinderen zorgde, is nu ziek na een beroerte, dus vroeg het dorpshoofd MOKICCO om voor de kinderen te zorgen.

Een van de grote zegeningen in de maand februari was dat Joseph Shao, een van de MOKICCO-jongeren, zijn rijbewijs behaalde. Hij schrijft als volgt:

Mijn naam is Joseph Shao. Ik dank God voor, hij heeft het voor mij mogelijk gemaakt om via Mokicco een B-rijbewijs te halen. Deze licentie zal mij echt succesvol maken in mijn bezigheden. Ik wil een cursus mobiele kranen en havenkranen volgen, maar kreeg te horen dat ik die zonder rijbewijs niet kan volgen. Nu heb ik een B-rijbewijs! Godzijdank kan ik naar de universiteit gaan. Hartelijk dank voor uw gebeden en financiële steun.

Op de laatste zondag van februari vierden we samen met alle pleegouders een buurtdienst. Het was mijn laatste dienst voordat ik op 15 maart 2024 naar Zweden vlieg. Iedereen had veel positieve dingen te zeggen over de ontwikkeling van de kinderen en de hoop voor de toekomst. Een toekomstige uitdaging voor de jongeren was dat het schoolgeld na de middelbare school behoorlijk hoog is geworden. Maar er ontstaan nieuwe mogelijkheden, bijvoorbeeld met studiegeld, waar velen de mogelijkheid voor hebben. Een andere uitdaging is de jeugdwerkloosheid. Bid voor de jongeren dat ze werk krijgen of de kans krijgen om een eigen bedrijf te starten.

Dank voor jullie steun,
Overa Seka Sahlberg

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Ga naar de inhoud