Mokicco nieuws

Berichten van Mokicco plaatsen wij hier om je op de hoogte te houden van hun ontwikkelingen.

Hartelijk dank vrienden voor alle steun en gebeden die MOKICCO tijdens de maand januari heeft ontvangen.
De toekomst ziet er veelbelovend uit. Alles is groen. Het is behoorlijk regenachtig en de maïs, bonen en groenten zien er erg goed uit.

Een grote zegen deze maand is het bezoek van onze MOKICCO-vriendin Marion de Koning uit Nederland. Ze bleef een paar dagen bij ons en bezocht enkele van onze gezinswoningen. Op basisschool Mkombozi, waar MOKICCO eerder hielp met schoolmaaltijden, hielp Marion twee jaar op rij, in 2023 en 2024, met het betalen van de schoolmaaltijden voor 15 kinderen. Marion de Koning heeft een organisatie genaamd “All For The Future”. Dit is op 4 augustus 2022 is gestart, met als doel scholen financieel te helpen en kinderen en jongeren kansen te geven op onderwijs. In de toekomst is de organisatie van plan terug te keren naar Tanzania en te helpen bij de renovatie van de Mkolowony-basisschool die in 1961 door Duitse missionarissen werd gebouwd en die nu 178 kinderen en 5 leraren heeft.
In januari is MOKICCO een dagopvang gestart voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar oud. Het doel is om moeders die overdag werken, te helpen voor hun kinderen te zorgen als ze naar het werk gaan. Vlakbij het kinderdagverblijf is een markt en de meeste moeders die hun kinderen op het kinderdagverblijf hebben, werken op de markt. Marion de Koning hielp het kinderdagverblijf MOKICCO met meubilair, speelgoed en meer. Financieel wordt het kinderdagverblijf gerund door de ouders. MOKICCO helpt met de administratie.

Vorig jaar, 2023, deed onze boekwinkel, MOKICCO Chris an Bookshop, het slechter. De verkoop van boeken was niet goed. Daarom hebben wij de zaak gedurende de maand december gesloten. Dit jaar, 2024, beginnen we opnieuw met meer boeken, priesteroverhemden en altaarkaarsen. De winkel wordt gerund door het missiefonds, met als doel het verspreiden van christelijke literatuur en met de hoop bij te dragen aan de financiën van MOKICCO. Dit jaar hebben we een nieuwe werkneemster, Neema Kiwelu.
Hier stelt ze zich voor:
“Hallo, mijn naam is Neema. Ik ben gezegend met drie kinderen. Ik ben heel blij dat ik MOKICCO kan helpen met de boekverkoop in hun winkel. Ik geniet echt van het verspreiden van christelijke literatuur, bijbels en boeken die over het christendom leren. Maar vandaag ben ik extra blij voor het nieuw gestarte kinderdagverblijf. Ik kan mijn zoon nu veilig achterlaten bij de crèche en werken in de boekwinkel, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over mijn zoon.”
Met Neema Kiwelu heb ik goede hoop dat de christelijke boekwinkel dit jaar beter zal functioneren. Ze is een goddelijke vrouw, vastberaden en hardwerkend.

Marion de Koning
Neema Kiwelu

God zij met jullie allemaal. En nogmaals bedankt voor je hulp en gebeden.
Overa Seka Sahlberg

Facebook
LinkedIn
WhatsApp
Email
Ga naar de inhoud