Speciaal aan het begin van het nieuwe schooljaar doen we de Xarafa rugtassen in de aanbieding. Ze zijn verlaagd in prijs van € 35,00 naar € 25,00 per stuk (excl. eventuele verzendkosten) We hebben nog verschillende prints. De tassen hebben een waterdichte lining en zijn uniek qua print. Reageer snel, want op=op!

Xarafa komt van Giraffe een dier dat schoonheid en elegantie combineert. De tassen worden gemaakt door Adam Foya uit Tanzania, geboren en getogen in verschillende regio’s van dit grote, prachtige land met diverse natuur en mensen. Ontwerpen is voor hem vooral een autodidactisch proces geweest dat voortdurend kansen biedt om te leren en te groeien. Hij is opgegroeid met een moeder die vroeger naaister was, hij heeft waardevolle en praktische kennis opgedaan door haar te zien naaien en om te gaan met klanten en haar collega’s.

De kleuren van de Kitenge-stof, de algemene naam voor de Afrikaanse print in Oost-Afrika, is een van de meest fascinerende elementen van dit werk. De kleuren zijn meestal levendig en expressief, en het mengen van verschillende stoffen in één item verbetert de schoonheid ervan en zorgt ervoor dat geen enkel item hetzelfde is. We maken er altijd een punt van om met naaisters te werken als onderdeel van ons team.
Als je een Xarafa rugzak koopt, steun je niet alleen de lokale Tanzaniaanse bevolking maar ook de Yourright Foundation.

This post is also available in: Engels