Reis najaar 2023

Op 2 oktober reisde Nicole en Monique af naar Dar es Salaam. Zij reisden vooruit om de vorige projecten te bezoeken. Zij zijn langs geweest bij Kituo Cha Baba Oreste, Green Pastures Orphanage, HOPAC en de Kontainerschool. Daarnaast zijn zij bij Changomoto langs gegaan om de bestelde kledinghaken op te halen.
Vanuit Dar es Salaam zijn zij samen met Kabora doorgereisd naar Giruama. Daar laat Kabora een guesthouse bouwen. In dit dorp is ook een school die opgeknapt moet worden. Zij hebben ter plaatse gekeken wat de mogelijkheden zijn om hier in 2024 een project te doen.

Daarna zijn zij doorgereisd naar Mokicco in Marangu om voorbereidingen te treffen voor onze komst.
In september hadden wij al aan de lokale fundi (aannemer) opdracht gegeven om de renovatie van de school te starten. Deze renovatie bestond uit; vervangen dakplaten, opnieuw stucen en schilderen van de muren, opnieuw storten van vloeren en ga zo maar door. Een complete renovatie van de school dus. In totaal 7 lokalen en 2 kantoorruimtes. Deze voorbereiding was al gedaan en wij zijn ingevlogen om muurschilderingen te maken, kledinghaken op te hangen, plantenbakken vervangen etc.

Het team bestond dit jaar naast Nicole, Monique en Branko uit David en Francesca (cliënten van Pameijer), Clavin (cliënt Syndion) en Twieb (vrijwilligster uit Apeldoorn).
De rest van het team vloog op 12 oktober in en kon het eerste weekend wennen aan het land en de temperatuur. Want warm was het weer, gemiddeld 37 gr. De zondag bestond uit het bezoeken van 3 kerkdiensten omdat de lokale gemeenschap ons graag wilde bedanken voor hetgeen wij al gedaan hadden.

Op maandag zijn we begonnen met de basis van de muurschilderingen. Monique en Twieb hebben de eerste 2 dagen kleding van de kinderen gerepareerd.
Na een week van hard werken was het weekend voor ontspanning.
We zijn op bezoek geweest in een Masai dorp, op safari in Arusha National Park en gerelaxed in de hot springs.

De tweede week zijn alle puntjes op de i gezet en hebben we ook bij Mokicco nog de nodige zaken opgeknapt.

Vrijdag was het een feestdag op school door ons georganiseerd. De kinderen hadden allemaal liedjes, dansjes en stukjes ingestudeerd. En wij hadden voor een heerlijke lunch gezorgd. De school, waar sinds 1975 geen onderhoud aan was gedaan, ziet er weer prachtig uit.

Alle meegenomen kleding, speelgoed, muziekinstrumenten, voetbalspullen en tschoolspullen zijn goed terecht gekomen. We willen dan ook iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft hartelijk danken.

Moe maar voldaan en met veel dankbaarheid van de lokale gemeenschap in ons hart zijn we op 29 oktober weer geland in Nederland.