Reis voorjaar 2020

Op 6 februari reisde Nicole weer af naar Dar es Salaam om voorbereidingen te treffen voor onze komst. Ons team bestond dit jaar naast Nicole, Monique en Branko uit David Jas (cliënt van Pameijer) en Wilco den Otter (fotograaf en ervaring met projecten in Zuid Afrika).
Op 13 februari vloog iedereen in en kon het eerste weekend wennen aan het land en de temperatuur. Want warm was het weer, gemiddeld 32 gr.
Ook dit jaar hebben we weer verschillende projecten gedaan.

Allereest hetgeen wij gedaan hebben bij Kituo Cha Baba Oreste. We hadden al eerder dit jaar een kleedruimte laten bouwen en hebben deze nu verder afgewerkt (gestuct, geschilderd en ingericht). Het resultaat mag er zijn. Daarnaast hebben we alles op het hele terrein goed schoongemaakt en de speeltoestellen en eettafels voorzien van een nieuwe laag verf. Uiteraard hebben we ook quality time met de kinderen doorgebracht. We kregen bij dit alles ondersteuning van Young Life.

Voor de kinderen van Sala Sala hebben we bjina iedere middag een workshop georganiseerd waarbij zij geleerd hebben met naald en draad een eigen knuffel te maken en een eigen tas. Ook is de naaimachine die we hadden meegenomen bij een gezin terechtgekomen die hier goed gebruik van gaat maken.
Naast al deze activiteiten hebben we de banden met Young Life, Changamoto, Kontainerschool, Green Pastures Orphanage en Time to Help aangehaald en verschillende activiteiten ondernomen.

Alle meegenomen kleding, speelgoed, muziekinstrumenten, voetbalspullen en tablets zijn goed terecht gekomen. We willen dan ook iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft hartelijk danken.

« van 5 »

This post is also available in: Engels