Reacties

Zawadi Done – bezoeker van ons project
In oktober 2023 bracht ik samen met de toegewijde vrijwilligers van de Yourright Foundation een bezoek aan de Mseroe Primary School om getuige te zijn van het renovatieproject. Wat ik daar ontdekte, was niet alleen een gerenoveerde school, maar een oase van vreugde waar de vrijwilligers met open armen werden ontvangen.

Dit project ging verder dan de fysieke renovatie van een school. Het was een transformatie die hoop bracht voor zo’n 135 kinderen, hun docenten en de gehele gemeenschap. De inzet van de Yourright Foundation voor integriteit werd op elke stap van het project weerspiegeld, want het is niet eenvoudig om aan de andere kant van de wereld de juiste mensen te mobiliseren voor een dergelijke renovatie.

De integriteit van de stichting kwam niet alleen tot uiting in de zorgvuldige renovatie, maar ook in de wijze waarop ze de resultaten deelden. Dit project was niet slechts een renovatie, maar een getuigenis van de veerkracht, integriteit en de kracht van collectieve vrijgevigheid.

Mokicco Nieuwsbrief – november 2023
Een andere zegen die MOKICCO ontving in oktober was het bezoek van Branko en Nicole, vrienden van Carl-Erik en Overa uit Nederland, met hun organisatie “Yourright Foundation”, gericht op het helpen van kinderen. Ze hielpen bij de renovatie van de Mseroe basisschool in het naburige Marangu.

De school werd gebouwd door Duitse missionarissen, die ook een Lutherse kerk en naast de kerk een basisschool bouwden. In 1967 besloot de Tanzaniaanse staat enkele scholen en ziekenhuizen die eigendom waren van kerken, te nationaliseren. Mseroe was een van die scholen. Maar omdat nog steeds 99% van de kinderen die naar Mseroe gaan, behoren tot de Lutherse Kerk, blijft de kerk zeer betrokken bij de school.

Onze vrienden hebben fantastisch werk verricht met de renovatie. In het begin was de school in zeer slechte staat, maar na hun werk zegt velen nu dat ze een nieuwe school hebben. Met zo’n mooie school hebben de kinderen meer zin om te leren. De groep bestond uit 7 personen, en ze verbleven allemaal bij MOKICCO.

De vrienden bezochten ook de beroepsschool in Mwangaria en naaiden samen met de studenten tassen.

Maria Mboya – oktober 2023
Ik was getuige van een prachtige en impactvolle ervaring met Yourright Foundation op de Mseroe Primary School in Marangu. De positieve transformatie van de school, vooral de renovatie van het beschadigde dak, was een hartverwarmend moment. Het was zo bevredigend om tastbare verbeteringen te zien die rechtstreeks ten goede komen aan het welzijn en de opvoeding van kinderen.
Het is opmerkelijk dat mijn oude buurvrouw, Nicole, betrokken is bij zulk betekenisvol werk in mijn vaderland. Het is inderdaad een bijzondere en lonende ervaring om getuige te kunnen zijn van de positieve veranderingen en te weten dat deze inspanningen bijdragen aan een veiligere en gunstiger leeromgeving voor de kinderen. Ik bleef echter niet tot het einde van de renovatie, maar wat ik zag was geweldig.
Nadat ik hoorde dat de kerk en familieleden van de kinderen betrokken waren bij het bereiden van het diner dat Yourright Foundation na de renovatie aan de hele school verzorgde, besefte ik dat de inspanningen en initiatieven van Yourright Foundation een diepgaande impact hadden op deze gemeenschap als geheel. Het indirecte effect van het bieden van veilige en goed onderhouden scholen is levensveranderend voor de gemeenschap, het schoolpersoneel, de kerk, de families en de betrokken kinderen, en zal nog generaties lang in herinnering blijven. Het is inspirerend om te zien hoe deze liefdadigheidsinstelling een verschil maakt in de levens van gemeenschappen in mijn vaderland.

Blijken van erkenning

In het nieuws

Artikel omroep Samen1 13-03-2024
Verslag Delft 03-03-2024
Interview Whisky Monkeys 21-01-2024
Culemborgse Courant – 07-11-2023
Delft op Zondag – 13-12-2020
Fuck-up Night – 20-11-2019
Personeelsblad Gemeente Culemborg – april 2019