Ik denk dat het belangrijkste evenement van de afgelopen maand de komst was van een jong, nieuw echtpaar uit Zweden – Jesper en Rebecca Stighem.
Ze willen gedurende drie maanden wat werk voor MOKICCO doen. Ze hebben hun eigen tickets betaald. Jesper is een theoloog en heeft in een Lutherse parochie in het zuiden van Zweden gewerkt. Rebecca was een lerares voor immigranten in Zweden. Beide zijn toegewijde christenen.  

Waar moeten ze werken?
Ja, we hebben afgesproken dat ze hun maanden in Mwangaria en onze industriële school daar zouden doorbrengen. 13 studenten studeren daar en plannen nu het eerste weekend van december voor het einde van de cursus.
We denken dat Jesper en Rebecca een enorme hulp voor ons zullen zijn om structuur te geven aan de toekomst van deze school. Het doel is verschoven van alleen zaaien, maar een ‘missieschool’ zijn, zich concentreren op ondernemerschap en de tieners van de MOKICCO-gemeenschap (vandaag 26 gezinnen met 140 kinderen) helpen een visie en een doel voor hun leven te geven. Het doel is ook om elke student te interviewen en hen te vragen wat ze echt zouden willen doen in de toekomst. Als een nieuwe cursus in januari begint, denk ik dat we veel ideeën en aanbevelingen van Jesper en Rebecca hebben.  

Bedankt voor de ondersteuning van ons in dit werk!
Carl-Erik