Berichten van Mokicco ontvangen wij van Carl-Erik en plaatsen wij hier om je op de hoogte te houden van hun ontwikkelingen.

Drie gebeurtenissen lijken de afgelopen maand bijzonder belangrijk te zijn.

1. Zaterdag 10 oktober, toen kregen we de mogelijkheid om twee huizen in te huldigen voor extreem arme gezinnen in de regio Mwangaria. Een van de huizen zag er zo uit toen we contact kregen met dat arme gezin (foto 1). Toen er dan hevige regen kwam, regende het naar binnen. Dus werd er een huis gebouwd met drie kamers voor het gezin (de foto 2). Het uur van inhuldiging, op die hete zaterdag 10 oktober, werd natuurlijk een herinnering voor het leven voor hen – en voor mij.

 2. Mijn vrouw Overa en ik bezochten Geita aan het Victoriameer. Het belangrijkste doel van het bezoek was dat Overa één van haar drie huizen daar wilde geven aan de Moravische gemeente in die stad. Maar met één eis: dat huis moet diaconaal gebruikt worden en als eerste stap een kleuterschool openen. Op foto 3 zie je Overa voor de ouderlingen van de gemeente het contract tekenen.

3. De derde gebeurtenis was natuurlijk mijn 75-jarig jubileum op 22 oktober. Misschien voel ik me nu echt oud. De verjaardag was een normale donderdag, toen de kinderen hier thuis een klein feestje voor me hadden geregeld. Zondag werd echter een dag van vreugde en gejuich met ongeveer 200 aanwezigen.

Psychologen vragen somes op welk dier je het meest lijkt. Ik weet precies op welk dier ik denk dat ik het meeste lijk: de adelaar.
Een decaan zei ooit over mij: “Carl-Erik zal zich niet bezighouden met kleine details – hij is de adelaar”.
Zonder hen te verachten die zich moeten of willen bezighouden met meer aardse zaken, wil ik zijn als een arend die vooruit kijkt, rustend op zijn sterke vleugels. Door mijn diensten heb ik met grote vreugde meer aardse taken gegeven aan degenen die dat leuk vinden en die deze taken beter uitvoeren dan ik. Enkele maanden geleden gaven enkele studenten me een foto cadeau. Welke foto? Ja – een adelaar.
Daarom neem ik als 75-jarige man de belofte in Isaya 40: 30-31 ter harte: “Jonge mannen kunnen moe worden en het opgeven, jonge mannen kunnen vallen. Maar degenen die op de Heer vertrouwen, krijgen nieuwe kracht, ze heffen op met vleugels als arenden ”.

Carl-Erik

Foto 1
Foto 2
Foto 3

This post is also available in: Engels