Vorige maand bezocht ik Geita en Katoro in de regio Victoria Lake. Daar hebben we vier gezinswoningen, we geven elke schooldag eten aan 40 arme kinderen op een school (foto) en van daaruit betalen we schoolgeld voor een aantal albinochinderen.
Daarom is het soms nodig om de MOKICCO-mensen en de kinderen daar te bezoeken – vooral wanneer we de lof van de overheid in die regio hebben gekregen dat MOKICCO daar de beste kinderen heeft.

Toen ik daar was, werd ik daar gepresenteerd aan een MOKICCO-kantoor. Ik raakte een beetje van streek met de vraag: “Gaat ons geld van goede gevers een kantoor inhuren?” Toen kalmeerden ze me en zeiden: “Nee, dit doen we met ons eigen geld, maar met het geld dat we maandelijks krijgen om behoeftigen te helpen kinderen, we hebben nog wat geld over, dus besloten we een plek te openen, waar we twee keer per week maïs, suiker en tarwe ook konden uitgeven aan sommige arme gezinnen. ”.

Ik kalmeerde en toen namen ze me mee om een ​​aantal van deze mensen te ontmoeten die hulp krijgen van dit extra geld. Eén, Stella, had zonder problemen gelopen voor de operatie, die echter volledig faalde en ze werd voor het leven gehandicapt en niet in staat om haar kinderen te helpen. Toen kreeg ik de mogelijkheid om Rosa en Daniel Masanja te ontmoeten – een oud echtpaar. Hun huis werd aangevallen door overvallers, ze sneden haar rechterhand af en haalden vervolgens hun huis neer. Nu wonen ze in een kleine kamer, aangeboden door een buurman.
Toen ik al deze kinderen en mensen in Geita achterliet, voelde ik me warm van binnen, dat wij – dat U – een kleine hulp voor deze achtergestelde mensen zou kunnen zijn.

Dank je! Carl-Erik