Januari en februari 2020 werd gekenmerkt door twee nieuwe contacten die hebben aangegeven met ons te willen samenwerken.

De eerste is “de Moravische kerk”. De naam is afgeleid van de eerste Moraviërs vluchtelingen uit Moravië (het huidige Tjechië). Oprichter van deze kerk was N.L. von Zinzendorf (1700-1760), een graaf uit Sachsen. Bij zijn landhuis, in het dorp Berthelsdorf in het oosten van Duitsland, ontving hij in 1722 ontving een kleine groep protestantse vluchtelingen uit Moravia. Zij werden in die tijd vervolgd door katholieken in het gebied. Zinzendorf ontving ze en de groep bestond uiteindelijk uit ongeveer 200 personen. Na een spirituele doorbraak ontstond de Moravian beweging in 1727.
De Moraviër beweging werd de sterkste missie in de Lutherse Kerk met missies in Groenland, Zuid Afrika en Tanzania, waar ze arriveerden in 1891. Deze Lutherse beweging vandaag heeft ongeveer 1 miljoen leden in Tanzania.
MOKICCO kreeg contact met de gemeente in Arusha, geleid door voorganger Samson Nzunda. Ik predikte daar op 8 februari, we bezochten enkele van hun districten en op 1 maart predikte predikant Nzunda in onze kapel.
Het plan is nu om verder samen te werken, allereerst om een ​​kleuterschool ten zuiden van Arusha te beginnen (excuse voor de slechte foto).

De andere kerk waar we in februari mee in contact kwamen was ‘Kanisa la Biblia ”. Deze kerk gaat terug naar George Müller, die in Engeland bekend staat als “The Brethren”. “Kanisa la Biblia” is als “Moravian  Kerk” een lid van de oecumenische Christelijke Raad ”Christelijke Raad van Tanzania”.
Met “Kanisa la Biblia” hebben we nu onze tweede kleuterschool geopend – naast de eerste die we al hebben in Mwangaria. Er wordt les gegeven aan 14 arme kinderen in deze kleuterschool in Uchira, niet ver van ons vandaan. De wortels van “Kanisa la Biblia” zijn hetzelfde – George Müller en zijn leven in geloof, gebed en maatschappelijk werk.

Help ons nu God te danken met het volgende verslag over ons werk van vandaag in de maand februari:

– 26 gezinswoningen met in totaal 130 kinderen
– 14 studenten in onze missieschool
– 2 kleuterscholen
– 3 gesponsorde evangelisten
– 28 huizen gebouwd
– Ca. 10 nieuwe micro projecten

God is goed, God geeft kracht, God geeft vreugde in de dienst voor Hem!
Carl-Erik

This post is also available in: Engels