Berichten van Mokicco ontvangen wij van Carl-Erik en plaatsen wij hier om je op de hoogte te houden van hun ontwikkelingen.

Een van onze belangrijkste doelen en doelen voor de toekomst van MOKICCO (Mount Kilimanjaro Children Care Organization) is het openen of sponsoren van kleuterscholen.
Op deze manier helpen we arme gezinnen, die het zich niet kunnen veroorloven om de kosten voor hun kinderen naar de kleuterschool te betalen. Sinds jaren hebben we een kleuterschool in Mwangaria en die functioneert goed.

In februari hielpen we de Moravische kerk in Nadosoito ten zuiden van Arusha om daar een kleuterschool te bouwen. In maart sponsorden we een kleuterschool in Uchira, zo’n 30 kilometer van waar we in Marangu wonen. Wat zo bijzonder is aan die kleuterschool in Uchira, is dat het tot dezelfde kerk behoort, in Engand genaamd “Brethren” en hier in Tanzania “Kanisa la Biblia”, waar George Müller vele jaren heeft gediend.
Deze George Müller is de man die ons zo heeft geïnspireerd met het leiden van een kinderopvang in Bristol, Engeland met meer dan 2000 wezen en zonder te smeken bij mensen maar alleen op God te vertrouwen. Hij sponsorde ook zendelingen (wij sponsoren evangelisten) en hij publiceerde boeken (wij doen hetzelfde). Vorige week voltooide ik de correcties voor de zesde editie van mijn Tanzaniaanse kerkgeschiedenis, stuurde ik een manuscript naar mijn Zweedse uitgever voor de tweede editie van mijn aanbiddingsboeken en hebben ook mijn nieuwe boek in het Zweeds ontvangen, “De tre nycklarna” (De drie sleutels)

Ook wij van MOKICCO bedelen nooit om geld en we houden ook van Müller, en ervaren dat God trouw is. Het is zo goed om zulke goede voorbeelden in het leven te hebben. George Müller is zo’n voorbeeld voor ons.
Welke goede voorbeelden volg jij?

Carl-Erik

Mwangaria
Uchira

This post is also available in: Engels